ΑΓΩΝΕΣ

Οι ρόδες μας Περνούν πρώτες τη γραμμή του τερματισμού

Στην BFGoodrich®, οι αγώνες ήταν πάντα στο DNA μας! Για πάνω από έναν αιώνα, η ποιότητα και η αντοχή των ελαστικών μας έχουν αναδειχθεί σε αγωνιστικές πίστες και σε ερήμους σε όλο τον κόσμο.

bfgoodrich truck tyres competition circuit
αγώνες φορτηγών, αγώνες αντοχής για φορτηγά, αγωνιστικά ελαστικά
BFGoodrich
Τα ελαστικά BFGoodrich® φτάνουν μέχρι τη γραμμή του τερματισμού.

Από τις αρχές του μηχανοκίνητου αθλητισμού, εντυπωσιάσαμε τα πλήθη με τις δύο συνεχόμενες νίκες μας στο θρυλικό πλέον ράλι Indianapolis 500, το 1914 και το 1915.
Οι αγώνες μάς άρεσαν τόσο πολύ, που μετά από αυτό δεν υπήρχε σταματημός! Οι νίκες διαδέχονταν η μία την άλλη σε αγώνες κάθε είδους. Η κορυφαία στιγμή μας ήταν το 1994, όταν ο Νεοζηλανδός Rod Millen κατέκτησε την πρώτη θέση στον πιο διάσημο και δυσκολότερο αγώνα βουνού, στο Pikes Peak, με ένα Toyota Celica.

Δεν μας είναι άγνωστα ούτε τα rally raid, στα οποία επίσης έχουμε αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια των τροχών μας. Ήδη από το 1972, κερδίσαμε το ράλι Baja 100, και σύντομα ακολούθησαν οι νίκες στο ράλι SCORE Baja 500 το 1983 και το 1988, με οδηγούς τους Corky και Scott McMillin. Η πρώτη μας επιτυχία στο Rally Raid World Cup ήρθε το 1999. Από το 1986 έως το 2007, τα αγωνιστικά ελαστικά BFGoodrich® μας χάρισαν 21 συνεχόμενες νίκες στο ράλι Baja 1000 και έγιναν σημείο αναφοράς στον κόσμο των αμερικανικών αγώνων off-road!

Vidéo Competition

Τα ελαστικά μας και οι ομάδες τους συνέχισαν να κατακτούν τίτλους στο FIA Cross Country Rally World Cup, καθώς και στο Australasian Safari το 2011 και το 2012. Η πρώτη μας νίκη στο Dakar ήρθε με τον Jean-Louis Schlesser το 1999. Έκτοτε, έχουμε συμμετάσχει σε πολλούς αγώνες σε όλη την Αφρική, ενώ το 2017, παρά την έντονη κακοκαιρία και τις αντίξοες συνθήκες οδήγησης, κατακτήσαμε τη 13η νίκη μας με την ομάδα της Peugeot.                  Με τη συμμετοχή τους στα παγκόσμια πρωταθλήματα ράλι από το 2006 έως το 2010, τα ελαστικά μας απέδειξαν τις επιδόσεις τους κερδίζοντας όλους τους τίτλους, τόσο στους πιλότους όσο και στους κατασκευαστές. Ανεβήκαμε στο βάθρο με τις ομάδες της Citroën και της Ford και με τον Sebastien Loeb, ο οποίος κατέκτησε την πρώτη θέση 5 συνεχόμενες φορές.

Video Historique Competition

Στο Intercontinental Rally Challenge το 2007 πήραμε την πρώτη θέση για πρώτη φορά με την Peugeot.
Πιο πρόσφατα, και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, θριαμβεύσαμε με τον Cyril Despres και την Peugeot στο ράλι Silk Way τον Ιούλιο του 2017. Αυτός ο αγώνας φορτηγών που συνδέει τη Μόσχα και τη Σιάν στην Κίνα, είχε έντονες συγκινήσεις, καθώς οι θέσεις των ομάδων άλλαζαν συνεχώς στα διάφορα αγωνίσματα, στη διάρκεια του αγώνα των 9.000 χιλιομέτρων που διήρκεσε 15 ημέρες.