ΙΣΤΟΡΙΑ

Πρωτοπορούμε, με στόχο τις υψηλές επιδόσεις

Από τότε που φτιάξαμε το πρώτο μας ελαστικό, δοκιμάζουμε τα όριά μας για να δούμε πόσο μακριά μπορούν να φτάσουν οι επιδόσεις των ελαστικών μας.

Το 1870, ο Benjamin Franklin Goodrich, ένας
οραματιστής και αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, δημιούργησε το πρώτο εργοστάσιο ελαστικών στη Βόρεια Αμερική, στην πόλη Άκρον του Οχάιο. Οι υψηλές επιδόσεις των ελαστικών αποτελούσαν από τότε προτεραιότητα. Ο γιος του, ο Charles Cross Goodrich, αργότερα εγκαινίασε το πρώτο ερευνητικό κέντρο της εταιρείας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ήδη από το 1903, τα ελαστικά BFGoodrich® ξεχώρισαν από τον ανταγωνισμό, καθώς χρησιμοποιήθηκαν στο Model A Ford, το πρώτο αυτοκίνητο που διέσχισε τη Βόρεια Αμερική από την ανατολή προς τη δύση.

Και φυσικά, μας ενδιέφερε και ο πρώιμος τότε κλάδος των αεροσκαφών. Το 1909 ήταν η χρονιά που η BFGoodrich® κατέγραψε ρεκόρ ταχύτητας 75 km/h, με ένα αεροσκάφος της εταιρείας Curtiss Aeroplane Corporation στον διεθνή αγώνα αεροσκαφών που διοργανώθηκε στην πόλη Ρενς της Γαλλίας. Λίγα χρόνια αργότερα, το 1927, η εταιρεία μας έγινε θρύλος, καθώς τα ελαστικά μας χρησιμοποιήθηκαν στο μονοθέσιο Spirit of Saint Louis του Charles Lindbergh στην πρώτη υπερατλαντική πτήση που πραγματοποιήθηκε ποτέ. Το 1977, τα ελαστικά μας εκτοξεύτηκαν ακόμη και στο διάστημα, με το διαστημικό λεωφορείο Columbia.
Στη BFGoodrich®, προσπαθώντας συνεχώς να σκεφτόμαστε νέες ιδέες,  θέτουμε διαρκώς νέες προκλήσεις, ενώ στην πορεία κατακτάμε πολλές πρωτιές και σημαντικά ορόσημα στο σχεδιασμό τον ελαστικών.

bfgoodrich truck tyres history heritage planeincolours
ιστορία ελαστικών, φορτηγά bf goodrich, αγώνας αεροπλάνων
BFGoodrich
Το καλύτερο συναίσθημα είναι να επιστρέφεις ασφαλής στο σπίτι, με τα ελαστικά BFGoodrich®.
bfgoodrich truck tyres history heritage shop
model A Ford, πρώτο διηπειρωτικό ταξίδι στην Αμερική, αστικές συγκοινωνίες
BFGoodrich
Τα ελαστικά BFGoodrich® είναι τα πιο οικονομικά για μεταφορές χύδην εμπορευμάτων.

BF Goodrich VideoExterne VDEF 171017